Artichouse

Kvalitets timmerhus från Finland

Skräddasydda och ekologiska timmerhus tillverkade av Arktisk fura

Artichouse

Energieffektiv fabrik

 

Artichouse log house factory grounds 3

 

Tillbaka till naturen - timmerhusproduktion av hög kvalitet

Spetskompetensen inom timmerbyggande har finslipats tack vare århundraden av hantverksarbete. Välbeprövade lösningar och egenskaper standardiseras för att standarden ska bli hög och kvaliteten jämn. Tack vare industriell tillverkning kan hög leveranssäkerhet, snabbt byggande och även stora kvantiteter garanteras. Ett modernt timmerhus kan vara allt från en traditionell stuga till ett personligt arkitektoniskt experiment.

 

Vår CE-godkända timmerhusfabrik

År 1997 investerade vi i en egen fabrik. Alltsedan dess har vår effektiva och pålitliga personal med förstklassig precision tillverkat alla våra huspaket i Sodankylä, omgivna av den bästa tänkbara råvaran. Råvaran växer runt fabriken - vi använder hållbar fura från Lappland.

Den senaste teknologin, inklusive träförädlingsenheten Hundegger K2, gör att vi kan tillverka produkter med extrem precision och av ypperlig kvalitet. Fabrikens kvalitetskontroll certifierades när vi ansökte om CE-märkning. Hela produktionsprocessen är noggrant övervakad, från det vi får råmaterialet tills den sista delen av huspaketet skickas iväg.

 tehdaskollaasi tekninen

 

Precision i produktionen

Vi är särskilt stolta över produktionskvaliteten vid vår fabrik i Sodankylä, kvalitet som är resultatet av tidskrävande utvecklingsarbete. Varje stock och alla råvaror vi använder kontrolleras med avseende på fuktprocent och eventuella synliga fel när de anländer till fabriken. Fuktprocenten kontrolleras även genom hela produktionsprocessen.

Med varje kunds timmerhus gör vi hörntest på fabriken. Innan vi startar produktionen testar vi att hörnen sitter som de ska och att kvaliteten på stockarna håller. Avvikelsen i tjocklek får inte vara mer än 0,2 mm och i höjd inte mer än 0,5 mm. Och hörnen måste sitta perfekt. Varje stock kontrolleras också en gång till före paketeringen, så vi kan vara säkra på att vårt arbete håller tillräckligt hög kvalitet för att levereras till dig!

 

 tehdas

Ekologisk produktion

Vi vill inte slösa bort en enda bit av vår värdefulla ekologiska råvara. Trä innehåller stora mängder energi, så det kan utnyttjas till sista flisan. Allt sågspån och överlopps trä som uppstår som biprodukter vid produktionen går till den intilliggande värmeanläggningen. Hela fabriken värms genom bränning av överblivet trä och överskottsenergin överförs till det lokala elnätet.